Pijan preticao preko pune linije: Skrivio nesreću u kojoj je poginula žena
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Agića iz Zenice zbog nesreće koja se dogodila na putu M-17 u Zenici u kojoj je smrtno stradala Naima Šljivić, a četiri osobe su povrijeđene.

Prema navodima iz optužnice,  20. oktobra 2019. godine, nakon što je prethodno konzumirao alkohol, Agić je sjeo u BMW krećući  se putem M-17 iz  pravca Zenice ka Doboju u pripitom stanju.

-Nije držao sigurno odstojanje od vozila “fiat dukato”, koje se kretalo ispred njega. Dolazeći u mjesto Crkvice, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, na šta je pristao, počeo je preticati na  punoj liniji – navodi se u optužnici.

Kada se uvjerio da ne može uraditi preticanje zbog kretanja auta iz suprotnog smjera, počeo se vraćati u svoju traku.

-Zbog nedržanja potrebnog odstojanja od “fiata”, koji se kretao ispred njega, prednjom lijevom stranom auta udario je u “fiat” koji je odbačen na suprotnu traku kojom se iz pravca Blatuše kretao “reno kilo”- stoji u optužnici.

Potom je “fiat” prednjim lijevim krajem udario u zadnju lijevu bočnu stranu “reano”, koji se odbio u desnu stranu i udario u zaštitnu metalnu ogradu, a potom se ponovo odbio na kolovoz i zaustavio.

– Tom prilikom saputnica u “renou” zadobila je tjelesne povrede opasne po život, od kojih je preminula tokom transporta u Sarajevo. Teške povrede zadobili si vozač “fiata” i njegova saputnica – navodi se u optužnici.

Zabrana upravljanja ’B’ kategorijom

Tužilaštvo ZDK Agića terete za krivično djelo teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a predložena je i mjera zabrane.

-Predlažemo da Sud osumnjičenom Agiću izrekne mjeru zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom “B” kategorije, s obzirom na to da postoji opasnost da će ponovo učiniti krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja – stoji  u optužnici, piše Avaz.

IZVOR: ATV/DNEVNI AVAZ

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: