Planirana gradnja biciklističke staze od Općine Stari Grad do Pala
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kako je navedeno, radi se o projektu rekonstrukcije trase pruge Sarajevo-Pale gdje bi na potezu od Stare željezničke stanice na Bistriku do Stare željezničke stanice na Palama bila izgrađena biciklistička staza, a investitor ovih radova bila bi EU.

Kako je rečeno tokom sastanka, najvažnije je da su općine Stari Grad, Istočni Stari Grad i Pale izrazile spremnost na zajedničku realizaciju ovog projekta, te bi u narednom periodu trebao biti potpisan i memorandum o zajedničkoj saradnji. Ovaj projekat, kako je navedeno, bio bi još jedan primjer dobre međuopćinske, ali i međuentitetske saradnje između Starog Grada, Istočnog Starog Grada i Pala.

Općinski načelnik Hadžibajrić je tokom sastanka istakao da je dio trase koja se nalazi na teritoriji Starog Grada potrebno očistiti od korova i rastinja, te eventualno poduzeti i druge radove, te da je ovo ideja koja se i ranije razmatrala tako da je već rađena određena projektna dokumentacija.

"Općina Stari Grad i ja kao načelnik stojimo na raspolaganju za punu tehničku i administrativnu podršku ovom projektu. Izgradnja biciklističke staze od Stare željezničke stanice na Bistriku do Pala značajno bi obogatila i turističku ponudu, a u budućnosti bi se mogla koristiti i za organizaciju brojnih takmičenja i slično", kazao je Hadžibajrić.

Kako je naglašeno tokom sastanka, izgradnja biciklističke staze trebala bi odmah početi nakon revizije projektne dokumentacije.

Načelnik Hadžibajrić i ambasador Sattler tokom sastanka su razmatrali i brojne druge teme. Između ostalog govorilo se o predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, te je zajednički stav da bi se izbori morali održati ove godine. Još jedna od tema gdje su Hadžibajrić i Sattler usaglasili mišljenja je Zakon o javnim nabavkama. Naime, obojica sagovornika saglasni su da su neophodne izmjene Zakona o javnim nabavkama na nivou BiH, te su već poduzete određene aktivnosti u tom smjeru, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(Klix.ba)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano