Plenković otišao u Kijev, sastao se sa Zelenskim
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković stigao je u Kijev gde će održati sastanke s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Uz Plenkovića je i ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsednika Vlade Hrvatske s posledicama razaranja usled ruskih napada, a razgovaraće se i o daljoj pomoći, te nastavku evropskog puta Ukrajine.

Poseta predsednika Vlade Hrvatske Ukrajini odvija se uoči Dana Evrope, te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije. Pre vojne invazije, predsednik Vlade Hrvatske boravio je u službenoj poseti Ukrajini u decembru 2021. godine, a učestvovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU u avgustu 2021. godine.

Predsednika Vlade Hrvatske i ministra Grlića Radmana dočekala je ambasadorka Anica Đamić, koja se ovom prilikom vratila u Kijev, gde će ostati i nastaviti voditi Ambasadu RH u Ukrajini, saopšteno je iz Vlade.

 

Izvor rs.n1info.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano