Pogledajte kako je koronavirus izobličio kineskog doktora
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Dvoje kineskih ljekara koji su bili teško bolesni od Covida-19, otkrili su da im je koža potamnila nakon što su se oporavili od te bolesti. Dr. Yi Fan (42) i Dr. Hu Weifeng (42) zarazili su se koronavirusom u januaru dok su liječili pacijente u bolnici u Wuhanu.

Tamnjenje njihove kože uzrokovala je hormonska neravnoteža nakon što im je jetra oštećena virusom, rekao je njihov ljekar za kineske državne medije.

Dr Yi i Dr Hu su radili i s pokojnim dr. Lijem Wenliangom, koji je još u početku upozoravao na koronavirus, zbog čega je kažnjen, a na početku februara je i sam preminuo od posljedica zaraze.

Ljekarima je koronavirus dijagnosticiran 18. januara. Najprije su smješteni u bolnicu za plućne bolesti u Wuhanu, a zatim su ih dvaput premještali u druge bolnice.

Kardiolog doktor Yi pobijedio je Covid-19 nakon što su ga ljekari spojili na uređaj ECMO, na kojem je bio čak 39 dana. Radi se o uređaju koji zamjenjuje funkciju srca i pluća te upumpava kisik u krv.

crnibombarder.com

Za kinesku je državnu televiziju Yi rekao da se uglavnom oporavio. Može se sam okretati u krevetu, no još mu je teško samostalno hodati. Priznao je i da ga je bolest traumatizirala.

„Kad sam došao svijesti, bio sam jako uplašen. Često sam imao noćne more“, ispričao je.

Dodao je i da se često borio sa psihičkim problemima, a ljekari su ga tješili i organizirali mu savjetovanje.

Stanje doktora Hu je nešto ozbiljnije. Taj urolog je u bolničkom krevetu proveo 99 dana, a njegov ljekar Li Shusheng kaže da je zabrinut za mentalno stanje doktora Hu.

PROČITAJTE I: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Otkriven pedofilski lanac koji vodi sve do bivših predsjednika SAD-a

I on je bio na terapiji uređajem ECMO od 7. 2. do 22. 3., a ponovo je mogao govoriti 11. aprila. Još je na odjelu intenzivne njege.

Dr. Li smatra da je koža ovih dvojice ljekara potamnila zbog određenog lijeka koji su primili na početku liječenja, no nije naveo o kojem se lijeku radi.

Naime, jedna od nuspojava tog lijeka je upravo tamnjenje kože. Očekuje se da će im se boja kože vratiti u normalu nakon što im se jetra oporavi, prenosi Daily Mail.

 

 

Izvor: raport.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: