Pokušao ubiti mlađeg brata uz prisustvo majke

Pokušao ubiti mlađeg brata uz prisustvo majke
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Velida Alagića zbog pokušaj ubistva njegovog pet godina mlađeg brata Armina u stanu na Alipašinom Polju.

 

- Optuženi se tereti da je 31. oktobra prošle godine, oko 09,35 sati u Sarajevu, općina Novi Grad, u stanu u kojem živi sa majkom i bratom, a nakon što se verbalno sukobio sa svojim bratom, sa kuhinjskog pulta uzeo nož sa drvenim rukohvatom, iako svjestan da ga navedenim nožem može usmrtiti, što je i htio, zamahnuo nožem i ubo brata u lijevi dio leđa - saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Tom prilikom bratu je nanio lakšu tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u leđni dio grudnog koša sa lijeve strane, a zatim ga nožem ubo i u lijevu nadlakticu.

Uslijed toga je njegov brat pao na pod, da bi potom Velid sjeo na njega, te mu zadao još jedan udarac nožem u grudni koš i nanio mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život, nakon čega je ustao rekavši bratu: "To je samo opomena", te se udaljio iz stana u nepoznatom pravcu.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano