POLICIJA REŠILA NESTANAK ŽELJKA IZ 2020. GODINE: Delovi tela pronađeni u šumi, uhapšen njegov brat
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UPolicija u Hrvatskoj razrešila je nestanak Željka Šlibara (51) iz Kutine, a osnovano se sumnja da ga je usmrtio 56-godišnji brat te potom sakrio telo u obližnjoj šumi, piše Sisak.info.

56-godišnjak je zatim uredno policiji prijavio nestanak brata tvrdeći da se 6. oktobra 2020. udaljio s mesta stanovanja i detaljno opisao u šta je bio obučen.

- Šlibar je rođen 3. decembra 1968. godine, a prijavljeno prebivalište mu je u Ulici Matije Gupca. Srednje je telesne građe, visok oko 175 cm, smeđe kratke kose, smeđih očiju i teško pokretan. U vreme nestanka bio je odeven u crni donji deo trenirke, tamnu majicu dugih rukav, a nosio je patike - objavila je tada policija.

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je vanredna konferencija za medije, na kojoj su načelnik Policijske uprave Luka Pešut, voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec i voditelj Odela opštog kriminaliteta Tone Mašunjac prezentovali dovršeno kriminalističko istraživanje o nestanku muške osobe iz 2020. godine.

- Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave u saradnji s Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku dovršili su složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno delo „Teško ubistvo“ iz čl. 111. t. 2 KZ-a - na štetu tada 51-godišnjeg muškarca.

U sklopu kriminalističkog istraživanja započetog početkom oktobra 2020. godine, kada je ova Policijska uprava i primila prijavu nestanka tada 51-godišnjeg muškarca s kutinskog područja, do januara 2023. godine poduzet je niz izviđačkih i dokaznih radnji te potrebitih veštačenja, kroz koje je nesporno utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak, dana 5./6.oktobra 2020. godine na adresi prebivališta ubio tada 51-godišnjeg muškarca, a radilo se o teško bolesnoj, slabo pokretnoj osobi s posebnim potrebama.

U cilju prikrivanja izvršenja kaznenog dela, osumnjičeni je telo 51-godišnjaka sakrio u blizini mesta stanovanja, gde su početkom marta 2022. godine pronađeni i u sklopu uviđaja izuzeti delovi tela i odeće za koje je naknadno potvrđeno kako se radi o nestalom.

- Osumnjičeni 56-godišnjak je uz kaznenu prijavu predat pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave", objavila je policija.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: