Poljoprivrednici koji protestuju ispred Banovine pozvani u Vladu Srbije na pregovore
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Poljoprivrednici koji protestuju ispred Banovine pozvani su sutra od 10 čaova u Vladu Srbije na pregovore, gde će pored premijerke Ane Brnabić i resornih ministarstava biti i predstavnici uljara, trgovinskih lanaca i Privredne komore Srbije.

 

Poljoprivrednik Radoslav Adamović kaže za Danas da nisu odušeljeni ovim pozivom, ranije su se i dogovorili da više neće ići “bezveze u Beograd”.

“Upravo ćemo predstaviti svim poljoprivrednicima ovaj poziv, pa ćemo videti šta ljudi odluče. Trenutno je širom Srbije više od 1000 traktora na blokadama i mi ne možemo više ništa sami odlučivati, bez konsultacije sa tim ljudima. Meni nije naročito dobra ideja da se sastajemo i sa uljarima, oni nama trenutno nisu krivi za ovu situaciju. U Beograd na sastanke koji neće ništa doneti nam se iskreno ne ide. Ako nam otvore prolaz da tamo odemo sa pedesetak traktora, to bi prihvatili”, rekao je Adamović.

 

Blokada centra Novog Sada ostaje samo na Bulevaru Mihala Pupina. Adamović kaže da se protest neće proširivati.

“Samo ako ponovo dobijemo neozbiljnu ponudu iz Vlade, širićemo blokadu po gradu. Danas smo dobili pojačanje, došlo je još traktora, ali smo ostali gde jesmo, na bulevaru”, nastavio je on.

Sa druge strane, sudeći po pozivu, Vlada očekuje da se predstavnici paora nađu sa njima u Beogradu na još jednom razgovoru.

„Pozivamo vas da sutra, 15. avgusta u 10 časova dođete na sastanak u Vladu Republike Srbije, na kojem će, pored Predsednice Vlade, prisustvovati predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva trgovine, Ministarstva poljoprivrede, Privredne komore Srbije, predstavnici uljara i trgovinskih lanaca, kako bismo još jednom svi zajedno razgovarali o zahtevima i mogućnostima. Ukoliko je poziv prihvatljiv za vas, molim vas za potvrdu dolaska i imena učesnika sastanka sa vaše strane“, piše u pozivu Vlade.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: