Pomešajte limun i sodu bikarbonu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kao lek soda bikarbona se najčešće koristi za lečenje gorušica, ali može pomoći i kod lečenja akni i kandide.

Smesa od sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrtvih ćelija kože, ali i za izbeljivanje zuba.

 

Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunovog soka može pomoći u lečenju raka. Mnoge se namirnice smatraju anti-kancerogenima, posebno prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani. Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u lečenju raka, ali imaju neke koristi za sprečavanje nastanka raka. 

Zdrava ishrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer:

Alkalizuje – kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće delovanje na telo što pomaže kod acidoze – stanja prekomerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tela ili kada telo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega, jer pomaže pri izbacivanju toksine iz tela.

Dobri su za probavu – kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refleksa želudca.

Pročišćavaju – limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

Soda bikarbona i limun za rak

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje je održavanje pH vrednosti u telu. Idealna pH vrednost krvi bi trebalo biti blago bazna, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealnog svakodnevnog nivoa pH u telu može biti teško.

 

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što podstiče širenje kancerogenih ćelija. Korišćenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih ćelija i ravnoteže unutrašnjosti tela tako da ćelije ne mogu preživeti. U slučaju raka, ovo znači promena unutrašnjeg stanja iz kiselog u bazno.

Recept: Pomešajte sok od pola limuna i 1 kašičice sode bikarbone u čaši vode i popijte. Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će neutralizovati želudačnu kiselinu koja je dobra za probavu.

Iskustva u lečenju soda bikarbonom 

Kombinacija sode bikarbone i limunova soka ima mnoštvo zdravstvenih prednosti kao što su detoksikacija tela, ravnoteža pH vrednosti, poboljšanje probave, imunološkog sistema i zdravlja srca, štite kožu, jetru i sprečavaju nastanak hroničnih bolesti.

Pokazala je pozitivno delovanje na osobe koji imaju probleme s aknama.

Preporučuje se da se ne konzumira sama, nego s uljem vitamina E, uljem divlje ruže ili kremom koja sadrži vitamin C. Kada sodu bikarbonu pomešate s jednim od tih sastojaka namažite smesu samo na problematična područja. Ljudi su primetili kako im tamne mrlje nestaju, a preporučuje se da se ne stavlja na otvorene rane ili istisnute bubuljice.

Osobe s osetljivom kožom primetile su kako smesa kokosovog ulja i sode bikarbone smanjuje pore. Pomešajte 2 kašičice kokosovog ulja i 1 kašiku sode bikarbone kako biste očistili lice. Sledeće jutro primetićete kako su pore znatno manje, kao i miteseri. Ovaj postupak ponovite 2 do 3 puta sedmično..

Soda bikarbona se koristi  za lečenje gorušice jer je bazna, pa neutralizuje kiselinu. Pomešajte pola kašičice sode bikarbone s nekoliko kapi limunovog soka i pola čaše tople vode.

Soda bikarbona i limun – kandida

Gljivica Candida albicans nalazi se u svačijem telu, a problemi se javljaju onda kada se ona proširi. Ona može biti uzrok mnogih bolesti, pa je važno proveriti ravnotežu crevnih mikroorganizama.

Soda bikarbona je alkan i ako je konzumirate stvara ravnotežu pH vrednosti u telu. Ako ste zaraženi kandidom u većim merama, trebalo bi da konzumirate sodu bikarbonu mesec dana; a ako je zaraženost kandidom blaža onda 15 do 20 dana.

Prvi do peti dan: Dva sata pre svakog većeg obroka popijte 1 kašičicu sode bikarbone u 1 čaši vode. Ponovite 3 puta dnevno.

Šesti do deseti dan: Isto kao i prvi do peti dan, ali dva puta dnevno: ujutro i naveče.

Jedanaesti do petnaesti dan: Popijte 2 čaše vode sa sodom bikarbonom jedanput na dan, dva sata pre doručka.

Šesnaesti do dvadeseti dan: Isto kao 11-15 dan, samo dva puta dnevno.

Dvadeset prvi do trideseti dan: Samo ako je zaraza kandidom značajna utrostručite dozu: 3 kašike sode bikarbone pomešajte u dvie čaše vode i pijte jedanput dnevno, dva sata pre doručka.

Soda bikarbona – nuspojave

Soda bikarbona ima brojne prednosti na naše zdravlje, kožu i za čišćenje, ali preterano korištenje sode bikarbone može izazvati loše posledice.

Nuspojave preteranog korištenja sode bikarbone su: nadutost,mučnina,natekle ruke, stopala ili zglobove,debljanje,bolovi u mišićima,psihičke promjene (iritabilnost, zbunjenost, problemi s pamćenjem),povraćanje,slabost,osip.

Ako tokom korištenja sode bikarbone primetite neke nuspojave odmah prestanite s korišćenjem i u težim slučajevima posetite svog lekara kako biste na vreme sprečili dalji razvoj problema sa zdravljem.

Izvor . Espreso.rs

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: