POMEŠAJTE OVAJ SASTOJAK SA VODOM I POTOPITE STOPALA: Rešite se ispucalih peta i neprijatnog mirisa ovom kupkom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Znamo koliko je važna higijena i pravilna nega stopala, ali nemamo uvek dovoljno vremena ili volje da im posvetimo pažnju.

Ispucale pete, prekomerno znojenje, neprijatan miris stopala ili problemi sa mikozom su bolesti koje mogu pogoditi svakoga. Na sreću, postoji mnogo načina da ih izbegnete ili uklonite, uključujući korišćenje vodonik peroksida.

Hangar, stopala, taban

FOTO: PROFIMEDIA

Kako koristiti vodonik peroksid na stopalima?

Vodonik peroksid, poznatiji kao hidrogen, deluje na nekoliko načina. Najčešće se preporučuje kao dodatak toploj, večernjoj kupki za stopala, koja se priprema u lavoru. Omogućava vam da brinete o svom zdravlju, ali i opušta nakon dugog dana. Vodonik peroksid prvenstveno dezinfikuje i uklanja miris stopala. Ubrzava zarastanje rana, uništava bakterije, smiruje upale i podržava lečenje mikoze. Dodavanje vodonik peroksida u posudu tople vode savršeno omekšava tvrdu kožu na petama.

Voda, Lavor

FOTO: PROFIMEDIJA

Terapeutska kupka za stopala sa vodonik-peroksidom se lako priprema. Dovoljno je imati pri ruci vodonik-peroksid i veoma toplu vodu i pomešati ih u odnosu 1:1. Nakon što ste pripremili kupku, trebalo bi da potopite stopala. Na kraju takve kupke, vredi ukloniti višak keratinizovane epiderme pomoću kamena, a zatim masirati kožu regenerišućim balzamom za stopala. Dobro je pre spavanja navući tople čarape kako bi nanesena krema delovala intenzivnije.

(Kurir.rs/Najžena)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: