PORUKA RUSKOG AMBASADORA IZ VAŠINGTONA „Vjerujemo da neće biti nuklearnog rata sa SAD“
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Rjabkov je takođe upozorio na “rizike miješanja Zapada u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini”.

Moskva želi da vjeruje da se odnosi sa Vašingtonom nisu toliko pogrošali da bi mogli da eskaliraju do nuklearnog konflikta, izjavio je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

Želio bih da vjerujem da, uprkos svim poteškoćama, nismo prišli opasnom pragu padanja u ambis zbog nuklearnog konflikta sa Amerikancima – rekao je Antonov, prenosi TASS.

On je dodao da je Rusija posvećena principu da ne može biti pobjednika u nuklearnom ratu i da se to nikada ne sme dogoditi. Ruski diplomata je istakao da su SAD “praktično uništile sve što se napravilo na polju kontrole naoružanja u prethodnim decenijama”.

– Perspektive za naredne dogovore o strateškoj stabilnosti ostaju nejasne – naglasio je on.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da Moskva nikome ne prijeti nuklearnim oružjem, ali je upozorio na rizik od intervencije Zapada u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, uputivši poziv Vašingtonu da “izbjegava situaciju koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog sukoba s Rusijom”.

– Primijetili smo reakciju Vašingtona na instrukciju Vladimira Putina da se ruske snage odvraćanja prebace na poseban režim borbenog dejstva. Poručujemo da nikome ne pretimo nuklearnim oružjem, kriterijumi za njegovu upotrebu su opisani u vojnoj doktrini i jasno precizirani u osnovama državne politike Ruske Federacije – objasnio je Rjabkov na konferenciji za novinare, prenela je agencija RIA Novosti.

Rjabkov je takođe upozorio na “rizike miješanja Zapada u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini”.

– Pozivamo američku administraciju da izbjegava situaciju koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog sukoba sa Rusijom – naglasio je Rjabkov.

 

 

Izvor alo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: