POSTANITE DETEKTIVI RJEŠAVANJEM ČUDNIH ZAGONETKI:Novi serijal #1
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ovih nekoliko zagonetki je vrlo popularno na društvenim mrežama, iako ih uspješno riješiti može tek nekolicina ljudi. Zato, nemojte očajavati ako zapnete, nego se koncentrišite i nastavite razmišljati.

U nekim slučajevima su bitni sitni detalji, dok u drugima morate pokazati maštovitost.

Pa da počnemo...

1.Polovina vremena prošlog od ponoći je 3/4 vremena preostalog do podneva. Koliko je sati?

2.Dvije djevojke su došle na večeru i obje su naručile ledeni čaj. Jedna je bila toliko žedna da je popila pet čaša dok je druga dovršila tek prvu.  Djevojka koja je sporo pila je umrla na licu mjesta, dok je druga uspjela preživjeti. Policija je utvrdila da se u ledenom čaju krio otrov. Kako to da je djevojka koja je popila pet čaša ostala živa i zdrava? 

3.Supruge u nedjelju pronašla mrtvog supruga i odmah obavijestila policiju. Svi koji su se nalazili u kući su dali izjave, koje su glasile ovako:  Supruga je rekla da je spavala; batler je rekao da je čistio; vrtlar je rekao da je brao povrće; sobarica je rekla da je otišla uzeti poštu; a kuhar je rekao da je spremao doručak.  Jednoj od tih osoba policija je odmah stavila lisice na ruke. Kojoj?

4.Suprug je nožem ubio ženu u automobilu. Nitko to nije vidio, a i tijela se riješio tako da na njoj nije ostavio nikakve otiske prstiju.  Također, pobrinuo se i za to da nož baci s litice, i to na mjestu na kojem ga nikada nitko neće pronaći.  Pa ipak, samo sat vremena nakon što se vratio kući nazvao ga je policijski inspektor i zamolio da dođe na mjesto zločina. Uhićen je čim se pojavio. Kako je inspektor znao da je on ubojica? 

Odgovori:

1. Sada je 7:12 ujutru.

2 Otrov se nalazio u ledu. 

3 Sobarici. U nedjelju se ne dostavlja pošta. 

4 Inspektor je samo iskušavao sreću. Nije znao tko je ubojica, ali mu je sve postalo jasno kada ga suprug nije upitao gdje treba doći. 

izvori:https://www.telegraf.rs/  https://express.24sata.hr/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: