Потписани уговори са двадесет корисника пројекта подршке социо-економској стабилности западног Балкана
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представник њемачке невладине организације „Хелп“ Шемсудин Маљевић данас су потписали уговоре са двадесет корисника пројекта Подршка социо-економској стабилности западног Балкана 2019-2020. Пројектом који имплементирају Општина Власеница и организација „Хелп“ предвиђена је подршка у виду опреме и материјално-техничких средстава за рад за 20 корисника са подручја ове општине, укупне вриједности 90.000 КМ.

Potpisivanje-ugovora-Help-naslovna-620x330.jpg

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да од тог износа 32.075 КМ финансира Oпштина, 13.500 КМ корисници, а остатак организација „Хелп“.
„Ово је добра прилика да људи који су у бизнису, који имају неки мали бизнис, или они који још нису почели неки бизнис, дођу до одређених средстава за покретање или јачање пословних активности. Потребно је да раде, а Oпштина је ту да им, уз помоћ пријатеља, као што је „Хелп“, то и омогући“, изјавио је Краљевић.

Данашњим потписивањем уговора обезбијеђени су грантови до 4.000 КМ за кориснике, као једна компонентна пројекта. Друга компонента односи се на едуакцију пет корисника, а протеклог мјесеца успјешно је реализована компонента друштвено-корисног рада за локалну заједницу, када су корисници пројекта учествовали у акцији пошумљавања садницама храста.

Реализација пројекта кренула је почетком ове године и  трајаће до краја 2020.

Пројекат је регионалног карактера и у њега је укључено више земаља западног Балкана, а финансира га Влада СР Њемачке.

ИЗВОР: ОПШТИНА ВЛАСЕНИЦА 

Op%C5%A1tina-i-Help-potpisivanje-ugovora-1024x768.jpg

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: