Poznati milijarder neće da ulaže u kriptovalute "Da mi ponude sav bitkoin za 25 dolara, NE BIH GA KUPIO"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Poznato je da Varen Bafet nije veliki ljubitelj bitkoina i uopšte kriptovaluta.

Do sada nije, a ni u budućnosti ne namjerava da uloži novac u kriptoimovinu, uprkos činjenici da sve više finansijskih institucija mijenja svoj stav prema kriptu.

Bafet je više puta izrazio svoje nezadovoljstvo bitkoinom, a koji su konkretni razlozi negativnog stava prema ovoj digitalnoj valuti objasnio je tokom okupljanja dioničara Berkšir Hatavej, piše Zimo, a prenosi Poslovni dnevnik.

Rekao je da bi, kada bi mu neko ponudio 1 procenat poljoprivrednog zemljišta u SAD, odmah izvadio ček na 25 milijardi dolara, a isto bi napravio kada bi mu neko ponudio jedan odsto svih stambenih zgrada u SAD.

Na poljoprivrednim zemljištima proizvodila bi se hrana, od koje bi dalje zarađivao, dok bi od apartmana dobijao najamninu. Njegov veliki ulog svaki bi se mjesec vraćao.

S bitkoinom je drukčija stvar: „Ako mi kažeš da posjeduješ sav bitkoin na svijetu i ponudiš mi ga za 25 dolara, ja ga ne bih uzeo jer šta bih s tim mogao napraviti? Morao bih ti ga prodati nazad na ovaj ili onaj način. S tim ništa ne mogu napraviti“, objasnio je.

– Bez obzira na to hoće li rasti ili padati tokom sljedeće godine, pet ili deset godina, ne znam. Ima neku magiju, a ljudi su pripisivali magiju mnogim stvarima – rekao je najpoznatiji svietski investitor i dodao kako bitkoin nije produktivna imovina i “ne proizvodi ništa opipljivo”.

Slično kao Bafet razmišlja i njegov partner Čarlie Manger. Tokom okupljanja dioničara rekao je kako tokom celog života pokušava da izbjegne stvari koje su glupe, zle i zbog kojih izgleda loše u poređenju s drugim ljudima.

Kupovina bitkoina spada u sve tri navedene kategorije, smatra Manger. Glupo je jer, kaže, njegova će vrijednost vjerovatno pasti na nulu, zla je jer potkopava sistem Federalnih rezervi, a zanimljivo, smatra da bi zbog toga izgledao glupo u poređenju s kineskim komunističkim vođom koji je bio dovoljno pametan da zabrani bitkoin u Kini, prenosi portal, piše Blic.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano