Prašak za pecivo spasit će vaš vrt i cvijeće od mnogih štetočina
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Prašak za pecivo spasit će vaš vrt i cvijeće od mnogih štetočina. Sastojak neophodan za razna peciva odličan je saveznik protiv mnogih štetočina.

Gljivice

Pomiješajte četiri kašičice praška za pecivo sa oko četiri litre vode i dobićete domaći preparat za ubijanje gljivica na vašim biljkama. Sigurno ima manje hemikalija nego onaj kupovni, prenosi NN.

Kupusni crvi

Izmješajte iste količine praška za pecivo i brašna i mješavinom pospite biljke, poput kupusa, brokule. Crvi će uginuti.

Za cvijeće

Za cvijeće koje voli alkalno zemljište, kao što su begonije i hortenzije, napravite sljedeću mješavinu. Stavite kašičicu praška za pecivo u vodu i zalivajte ovo cvijeće. Ova mješavina pomoći će ovim biljkama da ljepše rastu i bolje cvjetaju.

Puževi

Ako imate problema sa puževima koji jedu i uništavaju vaše biljke, postoji brzo rješenje. Uzmite malo praška za pecivo i pospite po puževima, vrlo brzo će uginuti. Pazite samo da ne oštetite listove biljaka.

Kompost

Ukoliko vam se kompost usmrdio, pomoći će vam prašak za pecivo. Dodajte kesicu ili dvije u kompost i poslije kraćeg vremena smrad će polako da nestane.

Za saksije

Prije nego što u saksije stavite zemlju, premažite je iznutra tankim slojem praška za pecivo. Ovo će doprinijeti da vaše biljke duže ostanu svježe u saksiji.

Mravi

Jednostavno ovaj prah prospite na mravinjak. Nakon pola sata, sipajte i malo sirćeta i mravi će uginuti.

(Tuzlanski.ba)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: