PREKREČEN MURAL RATKU MLADIĆU, PA OPET OPRAN! Oglasila se opština Vračar - evo zašto su ga uklonili!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili su pomoć u njegovom uklanjanju, što je i učinjeno, međutim vrlo brzo mural je vraćen u staro stanje.

Danas je u centru Beograda u Njegoševoj ulici uklonjen mural Ratku Mladiću, ali je vrlo brzo vraćen u staro stanje pošto su nepoznati mladići "oprali" kreč sa njega.

Mural je osvanuo prekrečen, a u saopštenju Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar objašnjeno je da je rešenje za uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade ovog objekta doneto još 20. septembra.

"Postupajući u skladu sa propisima i odredbama Odluke o komunalnom redu, Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar, donelo je 20. septembra 2021. godine Rešenje kojim je Stambenim zajednicama u ulici Njegoševa broj 38 i 38b naloženo uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva", piše u saopštenju.

Trenutno na licu mesta nepoznati mladići uklanjaju kreč kako bi se njegov mural ponovo video.

Stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili su pomoć u njegovom uklanjanju.

"S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Pešenja", navodi se u saopštenju.

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: