Prijava inspekciji protiv lekara KC Niš zbog nesavesnog lečenja doktora Lazića
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zbog niza nepravilnosti, propusta i grešaka u lečenju doktora Miodraga Lazića, koji je od virusa preminuo 14. aprila, kako piše Danas, ćerka slavnog hirurga Nina Vujošević podnela je prijavu inspekciji Ministarstva zdravlja. Ona u prijavi zahteva da se sankcionišu lekari Kliničkog centra Niš koji su bili odgovorni za lečenje njenog oca.

Ratni hirurg i direktor Urgentnog centra Niš preminuo je 14. aprila od posledica virusa korona, na Klinici za anesteziju. Kako prenosi Danas, u prijavi u koju su novinari ovog lista imali uvid, navodi se da je u lečenju doktora Lazića bilo mnogo grešaka, a jedna od njih je prerano skidanje sa respiratora.

U otpusnoj listi se navodi i da je pacijent zbog pogoršanja opšteg stanja preveden sa Klinike za infektivne bolesti, da je primljen u jako teškom stanju, i da se sve vreme održavalo jako teško opšte stanje pacijenta, što je potpuno netačno - stoji u prijavi.

Nina Vujošević je kao odgovorne za "nesavesno lečenje" njenog oca označila dva lekara sa Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Pitanja o ovoj prijavi i lečenju doktora Lazića novinari Južnih vesti su poslali Ministartsvu zdravlja, Kliničkom centru Niš i Odseku za zdravstvenu inspekciju Niš. Za sada odgovora nema, a nije ih bilo ni na pitanja koja su novinari sredinom aprila poslali Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja, o saznanjima da su nakon smrti doktora Lazića njegova ćerka i žena tražile da ih prebace na lečenje u Beograd.

Inače, čuveni ratni hirurg ispraćen je minutom ćutanja od strane kolega, pesmom Marš na Drinu, muralima, slikama i bilbordima širom ne samo Niša, već i brojnih gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. U Istočnom Sarajevu proglašen je Dan žlosti, ministarstva su ponovo štampala autobiografiju Dnevnik ratnog hirurga, a na Vidovdanskoj akademiji posthumno mu je dodeljen Orden svetog Romana.

IZVOR: JUŽNE VESTI

Miodrag Lazić in memoriam

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano