PROSJACI VIŠE NEĆE SMETATI TURISTIMA U SARAJEVU: Donete mere i za borbu protiv džeparoša!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Turistička sezona u Sarajevu i BiH je već počela, a njen vrhunac očekuje se tokom jula i avgusta, kada je broj turista sve veći.

Predstavnici turističkog sektora su kao najveće probleme turističke privrede istakli prosjačenje i džeparenje, koje se sada moraju rešavati kako bi se izbegle situacije u kojima bi eskalacija ovih problema dovela do ozbiljnijih posledica u oblasti turizma.

Nakon ovih zahteva privrednika, ministar privrede KS Adnan Delić organizovao je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom, ministrom rada, socijalne politike, izbjeglica i raseljenih lica Ivanom Prvulović, te predstavnicima Udruženja turističkih privrednika BiH.

 

Sastanku su prisustvovali i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović, inspektor Enes Softić i direktor Centra za socijalni rad KS Mahir Delić.

Tokom sastanka istaknuti su problemi sa kojima se susreću predstavnici sektora turizma, informacije sa terena MUP-a KS, kao i kantonalnog Centra za socijalni rad.

 

Doneseni su zajednički zaključci koji će spriječiti i umnogome doprineti poboljšanju bezbednosti turista, ali i građana KS.

- Doneli smo zaključke koji će omogućiti provođenje aktivnosti koje će povećati nivo bezbednosti turista u KS, kao i naših građana, te ćemo odmah preduzeti sve potrebne korake da ove aktivnosti realizujemo na vrieme, rekao je ministar Delić.

Kurir.rs/Oslobođenje

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano