PROVOKACIJE - Nove provokacije Bošnjaka: Ratna zastava BiH ispred simbola Srpske
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Još jedan u nizu slučajeva provokacija sa bošnjačke strane koji organizovano odlaze na međuentitetska razgraničenja i fotografišu se sa ratnom zastavom BiH ispred table "Dobrodošli u Republiku Srpsku", dešava se već u nekoliko navrata.

Pored fotografija za koju se može reći da izražava vjersku i nacionalnu mržnju, autori ovakvih fotografija često podijele i pogrdne izraze na račun Republike Srpske.

Podsjetimo, prije nekoliko dana nakon vrijeđanja dobojske policije i čitave policije Srpske sankcionisan je jutjuber Amir Hadžić.

Hadžić je svojevremeno pokrenuo i trend izlaska pred obilježja Republike Srpske i fotografisanje sa zastavom Bosne i Hercegovine, što u njegovom slučaju nije prekršaj. Međutim, isticanje ratne zastave BiH prema člano 8 Zakona o javnom redu i miru, ovaj čin može izazvati uznemirenost kod građana.

Naročito zbog toga što ovo sve više postaje trend.

Tada je tablu republike srpske nazvao "posranom", a potom je uputio komentar najvjerovatnije MUP-u Srpske gdje je napisao "kaznite još više govna jedna".

Podsjećamo da je nakon pisanja ATV-a o slučaju jutjubera Amira Hadžića policija reagovala i sankcionisala ga zbog dva prekršaja.

Pomenuti gospodin živi u Sanskom Mostu, pa ćemo vidjeti da li će i on snositi sankcije zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje.

IZVOR: ATV

Provokacije Bošnjaka - crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: