Prvi japanski leteći auto uspješno obavio probni let
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UJapanska kompanija SkyDrive uspješno je obavila probnu vožnju svog letećeg automobila sa posadom.

 

Demonstracija probnog leta obavljena 25. avgusta na Toyotinom poligonu za testiranja, jednom od najvećih u Japanu, koji slovi za razvojnu bazu japanske automobilske kompanije, naveo je Sky Drive u saopštenju, prenosi CNN.

Bila je to prva javna demonstracija letećeg automobila u istoriji Japana. Automobil, nazvan SD-03, sa pilotom, poletio je i kružio terenom oko četiri minuta.

"Izuzetno smo uzbuđeni što smo ostvarili prvu vožnju letećim automobilom sa posadom u Japanu posle samo dvije godine otkako smo osnovali SkyDrive… sa ciljem komercijalizacije takvih letjelica", naveo je glavni izvršni direktor kompaije Tomohiro Fukuzava.

Automobil SD-03 je najmanje električno vozilo sa vertikalnim poletanjem i sletanjem na svijetu koje zauzima prostor oko dva parkirana automobila, navodi kompanija.

Ima osam motora koji obezbeđuju "sigurnost u vanrednim situacijama".

"Željeli smo da ovo vozilo izgleda futuristično, harizmatično i poželjno za sve buduće kupce, uz potpuno integrisanje visoke tehnologije Sky Drivea", dodaju iz kompanije, nadajući se da će leteći automobil postati dio svakodnevnog života.

Planiraju više probnih letova pod različitim uslovima u budućnosti, kako bi sigurnost i tehnološka rješenja vozila zadovoljila industrijske standard, prenosu Tanjug.

World debut SkyDrive Manned Flight by SD-03 in the summer 2020 Full Version

撮影:8月上旬 SkyDriveは「空飛ぶクルマ」と「カーゴドローン」の開発/販売/運航サービスを行うスタートアップです。 安全/性能/デザインを突き詰めた新しい有人機「SD-03」を、世界初公開いたしました。 ▼ホームページ https://skydrive2020.com/ ▼Twitterアカウント htt...

Uspjeh ovog leta znači da će japanski leteći automobile do kraja godine vjerovatno biti testiran van Toyotinog probnog poligona. Kompanija nije objavila prodajnu cijenu ovog vozila, napominje CNN.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: