Prvi letovi „Montenegro erlajnsa“ idu ka Beogradu - Ko će se vraćati tim avionima?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Montenegro erlajns se sprema za komercijalne letove od juna, i to nakon gotovo tri meseca pauze koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Prvi letovi biće ka Beogradu, što jeiznenađujuća odluka ove kompanije, prenosi portal In4s.

Postavlja se pitanje, s obzirom na odluku vlade da se ne dozvoljava ulazak iz Srbije, ko će se vraćati tim avionima, odnosno, ko će pod ovakvim uslovima uopšte putovati.

Kompanija „MA“ je nastavila sa redukcijom saobraćaja do 14. juna 2020. godine, uključujući i taj datum.

„To znači da su svi letovi ka evropskim destinacijama otkazani, osim letova ka Beogradu prema kojem ćemo u početku, odmah nakon otvaranja komercijalnog avio-saobraćaja, leteti smanjenim intenzitetom. Shodno navedenom planirano je da ka Beogradu, iz Podgorice i Tivta, saobraćamo svakodnevno i to iz Podgorice jednom do dva puta dnevno, a iz Tivta jednom dnevno svim danima u nedjelji“, saopšteno je CdM-u iz nacionalnog avio-prevoznika.

Kako ističu u izjavi za CdM, u poslednjoj nedelji juna očekuju uspostavljanje i postepenu normalizaciju saobraćaja ka svim redovnim evropskim destinacijama.

Aerodromi Crne Gore su u prvoj fazi ublažavanja mera koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo, a koja je počela 20. maja, otvoreni za letove generalne avijacije koji mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera.

Premijer Duško Marković je kazao da testiranje nije previđeno.

Evropska komisija je pre nekoliko dana preporučila otvaranje nesmatanog putovanja između regiona sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom.

Izvor : sputniknews.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: