Pucano joj u prsa - život joj spasio silikon
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U studiji slučaja koja je prošle sedmice objavljena u medicinskom časopisu SAGE, doktori su opisali kako je silikonski implantat dojke spriječio put metku do vitalnih organa 30-godišnje žene, prenosi CNN.

Incident koji se dogodio 2018. godine u Torontu u Kanadi, jedan je od samo nekoliko slučajeva zabilježenih u medicinskoj literaturi gdje je implantat odigrao ulogu u spašavanju života pacijentice, rekao je kirurg Giancarlo McEvenue za CNN.

Doktori su primijetili da je silikonski implantat vjerojatno odgovoran za skretanje putanje metka – što je na kraju spasilo ženin život.

Ulazna rana od metka bila je na lijevoj dojci, ali prijelom rebra je bio na desnoj strani. Metak je najprije ušao u kožu na lijevoj strani, a zatim se usmjerio preko prsne kosti u desnu dojku i slomio joj rebro na desnoj strani”, objasnio je.

“Implantat je uzrokovao promjenu putanje metka”, rekao je. “Na lijevoj strani su srce i pluća – kad bi metak ušao u prsa, imala bi puno ozbiljniju, možda opasnu po životnu povredu”, dodao je McEvenue.

izvor: fokus.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: