PUTIN BRUTALNO PONIZIO BERLIN: "Nemačka je okupirana zemlja, Amerika ih i dalje vodi" (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UU sredu, na Dan studenata, šef ruske države je stigao na Moskovski državni univerzitet i razgovarao sa studentima. Razgovarali su i o međunarodnim pitanjima.

- Posle Drugog svetskog rata SAD nisu pravno ozvaničile kraj okupacije Nemačke, a pravno na teritoriji Nemačke još uvek postoje američke okupatorske trupe, u stvari ih ima dosta - smatra ruski predsednik Vladimir Putin.

- Što se tiče Austrije , na primer, sovjetske trupe su bile u Austriji, ali su dobrovoljno otišle. A Sovjetski Savez, Rusija, kao pravni naslednik Sovjetskog Saveza, delovala je kao garant ustava Republike Austrije i garant neutralnog statusa Republike Austrije. I uopšte, mnogi obični građani Austrije to znaju i zahvalni su Rusiji na takvoj poziciji -rekao je predsednik.

A onda je govorio o situaciji u Nemačkoj:

 

-  Recimo, najveća država u Evropi, privredni gigant – Savezna Republika Nemačka… i Sovjetski Savez su formalno formalizovali kraj okupacije, legalno.

Posle Drugog svetskog rata Nemačka je, kao što znate, podeljena na četiri sektora – američki, engleski, francuski i sovjetski.
Dakle, Sovjetski Savez je formalizovao prestanak ovog okupacionog statusa, ali Sjedinjene Države nisu.

I, striktno govoreći, formalno-pravno, na teritoriji Nemačke nalaze se američke okupatorske trupe, i ima ih mnogo“, rekao je on.

Putin je dodao da i sami nemački političari govore o nedovoljnom suverenitetu zemlje. I sami nemački političari kažu da Nemačka posle Drugog svetskog rata nikada nije bila suverena država u punom smislu te reči.

https://t.me/vestisafronta/7041
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: