PUTIN POSLAO TAJNI AVION U BEOGRAD: Šta je poruka zbog koje Vučić sada drhti, EVO ŠTA SE NALAZILO U AVIONU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ruski avion Iljušin-Il-96-300, na specijalnom letu iz Sočija, doleteo je u nedelju ujutru u Beograd preko Bugarske, iako je ta zemlja još u februaru zvanično zatvorila svoj vazdušni prostor za ruske avione.

Prema podacima objavljenim na sajtu flightradar24.com, avion je iz Sočija poleteo oko 8 ujutru, a na beogradski aerodrom je sleteo oko 9.30. U odeljku „aviokompanija“ na ovom specijalizovanom sajtu koji prati letove širom sveta navodi se „Rossiya – Special Flight Squadron“, što je oznaka za ruske državne avione, piše N1.

Na sajtu Aerodroma Nikola Tesla, na koji je ruski avion sleteo, nema podataka o ovom letu. S druge strane, ljubitelji avijacije objavili su na Instagramu fotogravije ovog aviona na pisti beogradskog aerodroma.

Prema podacima dostupnim na internetu, ovakvi letovi su već realizovani od početka rata u Ukrajini kako bi vratili u Rusiju ruske diplomate, koji su proglašavani za persona non grata u državama u kojima su bili na službi.

Na sajtu flightradar24.com vidi se da je isti ovaj avion 17. aprila iz Moskve leteo za Kopenhagen u Danskoj, ali je tada izbegnut prelet preko država koje su zabranile letove ruskim avionima.

izvor: (rs.n1info.com/slobodaonline.rs)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano