PUTIN TOTALNO PROMENIO PLAN ZA UKRAJINU? Ima nove lukave ciljeve - moskovski list objavio sve detalje! Evropa u problemu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Novinari ovog lista su uvereni da je Rusija već počela da sprovodi svoje nove strateške planove nudeći Ukrajini da kupuje struju iz nuklearne elektrane Zaporožje

Analitičari „Moskovskog komsomoleca” primetili su da je, navodno, ruski predsednik Vladimir Putin doneo određene odluke i skroz promenio strategiju prema Ukrajini.

Kako se navodi u pomenutom listu, težište je prebačeno na direktniju konfrontaciju sa NATO-om i to preko pitanja prodaje gasa. Ono što je prioritetni cilj, navodi se, jeste zaštita nacionalnih interesa. Novinari ovog lista su uvereni da je Rusija već počela da sprovodi svoje nove strateške planove nudeći Ukrajini da kupuje struju iz nuklearne elektrane Zaporožje, što je dovelo do prilične konfuzije. Ove izjave Moskve su lukava zamka za Kijev, tvrdi se, pošto su ukrajinske vlasti u pat poziciji.

 „Zvanični Kijev će ili morati da plati struju novim vlasnicima regiona (Rusiji) i time zapravo priznati njihov legitimitet, ili će to odbiti. Kako se Moskvi može ekonomski uzvratiti?“, pitali su se autori teksta.

"Moskovski komsomolec" je uveren da će Kijev podleći emocijama i odlučiti da blokira tranzit ruskog gasa u Evropu. Ukrajinske vlasti, sprovodeći takve mere, naći će se, kako procenjuje ruski list, u lukavoj zamci Kremlja.

Putin promenio plan, i Evropa u problemu

Ukrajina i Evropa biće prinuđene da pristanu na ruske uslove, smatra ruski list

IZVOR: SHUTTERSTOCK/YOUTUBE/SCREENSHOT/EU NEWS

Brisel, odnosno neke zemlje članice EU, ostavši bez ruskog gasa, moraće da razmotre mogućnost pokretanja Severnog toka 2. Nova taktika koju Rusija planira da primeni najverovatnije će uroditi plodom u bliskoj budućnosti, smatra "Moskovski komsomolec", a Ukrajina i Evropa biće prinuđene da pristanu na ruske uslove, pošto neće moći da se suprotstave pritiscima Moskve, zaključuje list.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano