PUTIN ZAPRETIO: Ako NATO napravi veliku Albaniju, ja ću VELIKU SRBIJU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ako bude "velike Albanije", biće i "velike Srbije"

Kako se saznaje Srpski telegraf, ruski predsedenik Vladimir Putin diplomatskim kanalima je preneo ozbiljno upozorenje da se ne igraju vatrom, NATO i Ediju Rami, koji je u nedelju zapalio Balkan izjavom koja praktično predviđa ujedinjenje njegove države i Kosova. U tom slučaju, Rusija bi Srbiji pripojila Republiku Srpsku i sever Kosova i omogućila našoj zemlji savez sa Evroazijskom unijom.

Mogućnost ovakvog rapsleta najavila je za Glas Amerike i Jelena Milić, NATO lobistkinja i odličan poznavalac svega što se dešava unutar Alijanse, koja je doslovno rekla da Putin nudi Srbiji RS, sever Kosova i carinsku trgovinsku uniju sa Evroazijom. Na njene reči nadovezao se generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavom da NATO i EU moraju više da se fokusiraju na Balkan, pošto se tamo "stvari razvijaju u lošem pravcu".

Nimalo slučajno, samo tri dana pre dolaska ruskog ministra Sergeja Lavrova u Beograd (stiže sutra) oglasio se glavni američki igrač u regionu Edi Rama:

- Albanija i Kosovo će imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije. Zašto da nemamo čak i jednog predsednika – rekao je Rama.

Prema saznanjima našeg lista, Moskva je odmah diplomatskim kanalima najavila žestoku reakciju ukoliko bi Albanci i njihovi mentori pokušali da realizuju suludi plan. To je i direktna poruka koju sutra donosi Lavrov i preneće je srpskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati.

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da je podrška Rusije izvesna i da, ako bude nastavljeno insistiranje na "velikoj Albaniji", ne treba da oklevamo i otvorimo pitanje podele Kosova i pripajanja RS:

- U slučaju da Albanci žele da realizuju takav plan, Rusija i druge velike sile poput Kine moraju stati uz Srbiju. Ako je legitimno pitanje Albanaca da stvore "veliku Albaniju", onda je legitimna i želja Srba da pripoje deo Kosova i RS.

Da Rusija ima mogućnost da uradi ono što naumi, konstatovao je i Mihail Aleksandrov, ekspert Centra za vojno-politička istraživanja Moskovskog instituta za međunarodne odnose, bliskog Kremlju.

- Ukoliko bi NATO fizički napao ruske interese, Rusija može da izbije na Balkan, pregazivši Bugarsku i Rumuniju, izgradi savez sa Srbijom i da zajedno vrate Kosovo – suština je upozorenja koje je izneo Aleksandrov.

IZVOR: TELEGRAF.RS

Vladimir Putin

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: