Rambo Amadeus: Poplava dezinformacija pretvara ljudima svijest u deponiju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

World Kilo Tzar Rambo Amadeus na Jutjubu je ponosno predstavio numeru i spot “Platiš 1 dobiješ 2”, adut njegovog albuma “Brod budala”. U eteru su čak tri verzije pjesme/spota, a Rambo Amadeus objašnjava da je motive i inspiraciju za pisanje našao u poplavi dezinformacija koje dominiraju na internetu i društvenim mrežama, pišu Vikend novine.

“Platiš 1 dobiješ 2 donosi nam verzije Frket, zatim ft. Mantrak (Iztok Turk Remix) i Klot, a Rambo Amadeus je u opisu numera na zvaničnom Jutjub kanalu ukratko poručio da se iza svake verzije “krije poneka zanimljiva situacija u studiju. World Kilo Tzar publici je prvo preporučio da, nakon što presluša sve tri verzije, lajkuje ispod spota koji joj se najviše sviđa, pošto je u toku interna opklada unutar njegovog tima u vezi sa omiljenom verzijom, a potom i saopštio zašto su ga to dezinformacije i njeni nosioci pokrenuli da napiše tekst i potom ga pretoči u numeru i spot.

“Poplava dezinformacija koje dominiraju na internetu i društvenim mrežama pretvaraju ljudima svijest u deponiju idiotarija. Nadriljekari, proroci, gatare, stručnjaci za numerologiju i astrologiju kao najbudalastiji primjeri širenja dezonformacija, zapravo su najzgodniji da se ovaj fenomen parodira i kritikuje, pa sam u tu svrhu i obukao kostim prosječnog proroka, nadriljekara, bijelog maga ili kako već sami sebe nazivaju ti bezočni prevaranti, koji tako perfidno zloupotrebljavaju ljudsku naivnu prirodu svojim ‘mambo jambo’ fazonima”, napisao je Rambo Amadeus prije nego što se “okrenuo” ka društvenim mrežama.

“Broj ljudi koji misle da je zemlja ravna ploča drastično je porastao nakon pojave društvenih mreža. One su omogućile baš svima da pišu, razglabaju, javno tumače stvarnost i postavljaju razne teorije zavjere”, primjećuje umjetnik.

Zato je, nastavlja, odlučio da sada, kada se epidemiji korona virusa vidi kraj, objavi pjesmu.

“Učinio sam to preneraženo gledajući polemike po društvenim mrežama o pandemiji virusa, načinima liječenja, razlozima nastanka pandemije, pratećim zavjerama… Djeluje kao da je dobar dio populacije potpuno izgubio kompas i razum ne znajući više kome da vjeruje, a skromno znanje i klizava logika samo pomažu u tom proklizavanju, dodaje Rambo Amadeus i odmah nudi rješenje.

“Dakle nemam običaj da kritikujem u prazno, bez predloženog rješenja. Uvijek kada pročitate na društvenoj mreži neku vijest prvo pogledajte odakle je prenešena. Brzo će postati jasno koji izvori su od povjerenja s obzirom na to da su u manjini. Nije loše pratiti lokalne sajtove pod zajedničkim imenom Raskrinkavanje. Dosta solidno prepoznaju i demontiraju svaku ‘fake news’ (lažna vijest) koja dominira na internetu”, zaključio je Rambo Amadeus.

Pobjeda.me

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano