Republika Srpska: 6 novih slučajeva zaraze, oporavilo se 251
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U REPUBLICI SRPSKOJ ŠEST NOVOZARAŽENIH LICA VIRSOM KORONA, OPORAVLJENO 251 LICE

 

U Republici Srpskoj registrovano je šest novozaraženih virusom korona, a u posljednja 24 časa izvršena su 362 testiranja, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Riječ je o dva muškarca, jednom mlađe i jednom srednje životne dobi, te četiri žene, jednoj mlađe, dvije srednje i jednoj starije životne dobi.

Tri lica su iz Kneževa, dva iz Nevesinja i jedno iz Banjaluke, a većina ih je imala kontakt sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo virusa korona.

Virusom korona u Republici Srpskoj zaraženo je 534 lica, 17 je preminulo, dok je 251 lice oporavljeno.

Licu koje je zaposleno u Domu za starija lica u Kneževu potvrđeno je prisustvo novog virusa korona i u ovoj ustanovi biće sprovdene epidemiološke mjere, odnosno testiranje kontakata i dezinfekcija objekta.

Testirano je još 48 lica iz ovakvih ustanova u Banjaluci, Kneževu i Gradišci i rezultati su negativni.

Lica, koja su testirana u posljednja 24 časa u Domu penzionera u Banjaluci su negativna na virus korona, a nadležna higijensko-epidemiološka služba nastaviće pojačani nadzor nad zdravstvenim stanjem korisnika i zaposlenih u ovoj ustanovi.

Testirano je i 11 zdravstvenih radnika, 36 lica iz lokalnih karatina ili objekata za izolaciju, kao i 17 radnika koji rade na kasama u marketima. Svi uzorci su negativni na novi virus korona.

U Republici Srpskoj do sada je izvršeno ukupno 7.943 laboratorijska testiranja na novi virus korona.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske liječi se 127 lica sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona, a na odjeljenju "Kovid - 19" hospitalizovano je 38 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji pet lica.

Kod sedam pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a dva lica su na nekom vidu podrške neinvanzivnom mehaničkom ventilacijom.

U odjeljenju hirurgije u Banjaluci je šest pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a u odjeljenju pulmologije je 69 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju zbrinuto je četvoro pacijenata, u Opštoj bolnici Trebinje šest, u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu pet i u Bolnici "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru dva pacijenta.

Kada je riječ o izolaciji lica kod kojih je potvrđen test na virus korona, a nemaju simptome, u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci nalazi se 75, u Studentskom domu u Trebinju 18, u Studentskom domu u Istočnom Sarajevu tri i u Studentskom centru Zvornik dva lica.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.204 lica, a nadzor je završen za 19.780 lica.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona. 


/SRNA/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: