REPUBLIKA SRPSKA ĆE PONOVO IMATI SVOJU VOJSKU? Velika Dodikova najava!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

SVE što je štetno po interese Republike Srpske moramo odbaciti, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući odluke Ustavnog suda BiH.

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЋЕ ПОНОВО ИМАТИ СВОЈУ ВОЈСКУ? Велика Додикова најава!

BOJKOT Milorad Dodik, Foto D. Pozderović

Na Narodnoj skupštini neophodno je, kaže, postići konsenzus koji mora biti rigorozan i po pitanju odbijanja odluka visokog predstavnika koje nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

- Mi ovih dana popisujemo sve što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanje saglasnosti. Mi ćemo povući našu saglasnost iz sporazuma o vojsci, kao i o VSTS. Predložićemo i o tome ćemo odlučivati narednih dana da se kroz rušenje Zakona o vojsci u roku od nekoliko meseci formira Vojska Republike Srpske. To sve imamo u skladu sa Ustavom. Nema na svetu mesta gde se zakonom može srušiti Ustav, samo pokušavaju nama da kažu da je to tako - rekao je Milorad Dodik.

 

Istakao je da u Ustavu BiH piše da postoji Vojska Republike Srpske.

- Mi smo pokušali sa ovim eksperimentom, to nije išlo. Uporno govorimo da je ta BiH eksperiment, očigledno su se ili pomirili sa tim da je ovo u redu ili nas neozbiljno shvataju - naglasio je Dodik.

Dodik kaže da se u Srpskoj sve problematizuje, kao što je najnoviji slučaj sa zakonom o šumama i odlukom Ustavnog suda BiH vezanom za taj zakon.

- Kažu da se to mora urediti na nivou BiH, a čim se to uređuje na nivou BiH , onda se daje pravo da BiH raspolaže tom imovinom. Da ne govorim o tome kako bi i da li bi ikada bilo saglasnosti FBiH da se formiraju Šume Republike Srpske - naveo je Dodik.

(RTRS)

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: