"Republika Srpska sebe vidi u nacionalnoj i drugoj integraciji sa Srbijom" (FOTO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-USrpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Srbija nema potrebe da žuri po pitanju rješavanja pitanja Kosova, a da Republika Srpska sebe vidi u nacionalnoj i drugoj integraciji sa Srbijom u budućnosti.

- To je ono o čemu mi razmišljamo i što nam niko ne može zabraniti. Šta god i kako bili u BiH. Republika Srpska smatra da smo mi u BiH slučajno tu zatečeni - rekao je Dodik poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu .

Odgovarajući na pitanja novinara o Kosovu i Metohiji Dodik je ocijenio da je pričati o Kosmetu prije 10 godina i danas nešto sasvim drugo i istakao da je pozicija Srba daleko bolja.

Dodik je naglasio da Republika Srpska ima jasnu poziciju o Kosovu i Metohiji, a to je da podržava zvanično Beograd vezano za Kosovo i primijeto da u ovom trenutku ono što je moguće učiniti jeste dijalog koji se organizuje u različitim forumima.

- Јa sam uvjerem da je pozicija Srbije danas daleko jača nego što je bila ranije po tom pogledu. Mogli ste da primijetiti da su zbog ponašanja i odnosa Srbije i predsjednika Vučića čak na neki način modelirani i albanski funkcioneri, pa su morali da smjenjuju neke vlade i mnogo čega drugog što su učinili Evropljani i Amerikanci - rekao je Dodik.

On je poručio da Srbija nema potrebe da žuri po tom pitanju i treba da izvuče najbolje moguće stvari.

Kada je riječ o ekonomskoj saradnji, Dodik je rekao da su Srbija i Republika Srpska juče potpisale sporazum o projektu zajedničke izgradnje Hidroelektrane "Buk Bijela" i hidroelektrane u Foči.

- Јuče smo potpisali ugovor o novom projektu koji čeka 40 godina i da nije Srbije, vjerovatno bi čekao još pitaj Boga koliko da ga izgradimo, a to je HE Buk Bijela i HE u Foči - rekao je Dodik.

Sastanak u Beogradu - Foto: RTRS
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: