RODITELJI GA PITALI ŠTO IM JE UBIO DECU, DAO JE BIZARAN ODGOVOR! ŠOK tokom svedočenja dečaka - ubice, OBRNUO JE PRIČU!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UDečak (13) koji je počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar" danas je putem video-linka ispitivan više od četiri sata.

Dečak-ubica (13), koji je ubio devet svojih vršnjaka i pripadnika obezbeđenja, danas je putem video linka ispitivan više od četiri sata u postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Dečak je prvi put od stravičnog masakra rekao da se kaje?! On je tokom svedočenja u postupku koji se vodi protiv njegovog oca rekao: "Kajem se, da mogu da vratim film, ne bih to opet uradio".

Ispitivanju su u zgradi Višeg javnog tužilaštva u Beogradu prisustvovali postupajući tužilac, advokatica oca dečaka, punomoćnici oštećenih, kao i roditelji ubijene dece koji su saslušanje pratili preko monitora.

U Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu gde je dečak ispitivan bila je njegova majka.

Roditelji ubijene dece su govorili su preko poziva psihologu (psiholog je imao bubicu u uhu i slušao pitanja) pitanja dečaku-ubici, koja su uglavnom bila usmerena na to zbog čega je ubio svoje vršnjake.

"On nije umeo da objasni zašto je to uradio. Rekao je da se predomišljao, da se kaje i kada bi vratio film, ne bi opet to uradio. Takođe, on nije naveo konkretan razlog zbog čega je tog 3. maja ušetao u školu sa očevim oružjem i ispalio hice u svoje vršnjake", navodi izvor "Blica".

S obzirom na to da dečak u trenutku izvršenja dela nije imao navršenih 14 godina, on nije krivično odgovoran.

Iskaz dečaka ubice gde izražava kajanje prvi je od masovnog ubistva koji je počinio. On tokom boravka u bolnici nije pokazao ni trunku kajanja i empatije, štaviše on je pitao kada će da izađe na slobodu.

Dečak-ubica je u bolnici potpuno smiren, a njega čuva čitav tim policajaca, koji se konstantno smenjuju, na svakih 12 sati.

"Drugo pitanje koje postavlja je kakav je odjek ostavio, kakve su reakcije. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu",  rekao je ranije sagovornik Blica.

 

(Mondo/Blic)

 

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: