Republika Srpska: još 33 osobe zaražene koronavirusom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U Republici Srpskoj su u posljednja 24 sata registrovana 33 nova slučaja zaraze koronavirusom.

"Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS-a i Univerzitetskom kliničkom centru RS-a izvršeno je testiranje 697 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 33 osobe", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, riječ je o 17 muškaraca i 16 žena, četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i sedam osoba je starije životne dobi. Jedna osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, deset je srednje i pet je starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Prijedora, šest osoba je iz Banje Luke, četiri osobe su iz Gacka, tri osobe su iz Bosanske Gradiške, po dvije osobe su iz Kotor Varoši, Trebinja, Teslića i Kneževa, i po jedna osoba iz Bosanske Dubice, Bosanskog Šamca, Bosanskog Broda, Laktaša i Nevesinja.

Od 33 novozaražene osobe tri su u bolnici, dok će ostali biti u izolaciji. 22 osobe su potvrdile kontakt sa ranije zaraženim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Koronavirus je potvrđen i kod jednog korisnika doma za starija lica iz Kneževa.

"Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.201 slučaj virusa korona, a oporavilo se 511 osoba. Od posljedica bolesti COVID-19 preminula je 81 osoba. U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 19.872 osobe", zaključeno je iz ministarstva.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano