Rus pretrčao 100 kilometara oko kreveta
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Rus Dmitrij Jakuknji, iskusni ultramaratonac, trčao je oko svog kreveta više od deset sati u pokušaju da kopira ultramaraton od 100 kilometara.

On je ovog mjeseca planirao da trči maraton u Sahari u dužini od 205 kilometara, ali se umjesto toga našao kod kuće u Vladivostoku pošto je trka odložena za septembar zbog pandemije korona virusa, prenosi RSE.

Jakuknji je u subotu proveo 10 sati i 19 minuta trčeći oko bračnog kreveta u svom stanu. Pretrčao je nešto više od 100 kilometara.

Rekao je da ga je inspirisao Francuz koji je prošlog mjeseca trčao maraton na svom balkonu, ali je odlučio da ode korak dalje.

Tračanje u skučenom prostoru bilo je veliki izazov.

"Počelo je da mi se vrti u glavi, noga me je boljela s jedne strane, tako da sam na svakih 10 kilometara mijenjao smjer u kojem sam trčao", rekao je Jakuknji za AP.

"Imao sam podršku porodice. Na ultramaratonu obično trčite s rancem u kojem je hrana. Ovdje sam morao samo da mahnem rukom i supruga bi nešto skuhala. Djeca su mi pružala moralnu podršku, a supruga je bila di-džej, sve vrijeme je mijenjala muziku", dodao je on.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: