Rusi uveli u borbu veliki adut - "Tornado-S"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-URuska vojska je u Ukrajini rasporedila jedno od najmoćnijih oružja - raketni lanserski sistem "Tornado-S", potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ovaj sistem ispaljuje navođene projektile sa razornim termobaričnim bojevim glavama.

Sistem "Tornada" od šest bacača može da zaustavi cijelu protivničku diviziju ili da sasvim uništi mali grad.

"Tornado-S" nalazi se u sastavu ruske vojske od 2016. i već je testiran u sirijskom ratu.

"Tornado" se od svog prethodnika razlikuje po tome što može lansirati navođene projektile koji napadaju ciljeve udaljene do 120 kilometara, umjesto dosadašnjih 70 kilometara.

Osim satelitskog navođenja i povećanog dometa, dizajneri su razvili nekoliko različitih projektila: kasetnu municiju, penetrirajuću i termobaričnu.

Najrazornija je termobarična bojeva glava, koja ne samo da prži okolinu, već doslovno isisava vazduh iz pluća blizu mjesta pada.

Efektivnost jednog lansera "Tornado-S" je, prema ruskim izvorima, kao 21 lansera "BM-21 Grad" i može opustošiti desetine hektara.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak u kome potvrđuje da je u Ukrajini raspoređen raketni lanserski sistem "Tornado-S".

Kako prenosi mađarski "Remiks njuz", u nedavnom izvještaju za američki Kongres Pentagon navodi da je ruska strana ne samo poboljšala komunikaciju između trupa nakon početnih neuspjeha, već je uvela i veći raspon oružja.

Najvažniji element toga jeste upotreba artiljerije, uključujući posebnu ulogu raketnih bacača.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: