RUSI VIŠE NE RADE JEDNU STVAR - OVO JE VELIKA PROMENA! Britanci se iznenadili situacijom na NEBU, nema ih iznad Ukrajine
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UBritanski obaveštajci su primetili veliku promenu kod Rusa, pa su to objavili u najnovijem izveštaju o ratu u Ukrajini.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je novi dnevni izveštaj o situaciji u Ukrajini. U njemu obaveštajci navode da je poslednjih meseci znatno smanjen broj letova ruskih taktičkih borbenih aviona iznad Ukrajine. "Ruski avioni sada verovatno obavljaju desetine misija dnevno, u poređenju sa najviše 300 misija dnevno u martu", rekli su obaveštajni zvaničnici.

Govorili su o ruskim vazdušnim gubicima. "Rusija je sada izgubila više od 60 aviona sa fiksnim krilima u sukobu, verovatno dodajući ovome lovac-bombarder Su-24M FENCER i avion Su-25 FROGFOOT koje su izgubili prošle nedelje", rekli su obaveštajni izvori. Oni dodaju da je smanjen broj letova verovatno rezultat kontinuirane velike pretnje ukrajinske protivvazdušne odbrane, ograničenja sati letenja ruskih aviona i pogoršanja vremena.

"S obzirom na to da se ruska taktika kopnenih napada u velikoj meri oslanja na vizuelnu identifikaciju i nenavođenu municiju, rusko vazduhoplovstvo će verovatno nastaviti sa niskom stopom kopnenih napada tokom lošeg zimskog vremena", zaključili su britanski obaveštajci.

(MONDO)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: