RUSIJA HITNO ODGOVORILA NA 40.000 NATO VOJNIKA DUŽ GRANICE! Šojgu besan: "Moramo se suprotstaviti!"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ruski ministar odbrane je rekao da na zapadnom vojnom okrugu Rusije raste napetost, i da će oni preuzeti hitne mere.

U zapadnom vojnom okrugu Rusije raste napetost zbog zahteva Švedske i Finske da uđu u NATO, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i naglasio sa se preduzimaju intezivne mere kako bi se tome suprotstavili.

Na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije Sergej Šojgu je upozorio na to da SAD i NATO povećavaju razmere operativne i borbene pripreme u blizini ruskih granica i ukazao na to da u seriji vojnih vežbi "Zaštitnik Evrope" učestvuje više od 40.000 vojnika.

Kako bi se odgovorilo na pretnje na ruskim zapadnim granicama, do kraja ove godine u Zapadnom vojnom okrugu će biti formirano 12 novih vojnih jedinica i odreda, rekao je Šojgu.

Ministar je konstatovao da se situacija u zapadnom strateškom pravcu odlikuje povećanjem vojnih pretnji na ruskim granicama, a ogleda se, pre svega, u inteziviranju letova američke strateške avijacije u Evropi za 15 odsto, kao i sistematsko uplovljavanje američkih brodova u Baltičko more.

Šojgu je dodao da su organizacione mere sinhronizovane s isporukom savremenog naoružanja i vojne tehnike ruskim snagama.
Ministar je rekao da će ruska vojska uskoro dobiti strateške bespilotne letelice, koje će omogućiti da se znatno smanje troškovi u rešavanju obaveštajnih i borbenih zadataka i uštedi novac za municiju i avio-opremu.

Prema njegovim rečima, ruske bespilotne letelice su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini letele više od 25.000 sati. Njihov zadatak je da prikupljaju obaveštajne podatke i da u uslovima gusto naseljenih gradskih oblasti izvode precizne udare na objekte protivnika, dodao je ministar.

(MONDO)

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano