RUSKA ELITA ŽELI SMENU PUTINA, PREKIPELO IM ZBOG UKRAJINE! Pojačavaju se glasine, evo koga predlažu na njegovo mesto
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nezavisni litvanski sajt Meduza navodi da ruska elita nije zadovoljna Putinovim vođstvom.

Pojavio se fascinantan izveštaj koji pokazuje da raste nezadovoljstvo sa radom Vladimira Putina među ruskom elitom.

Meduza, nezavisni novinski sajt sa sedištem u Litvaniji, citira izvore za koje kaže da su bliski Kremlju koji kažu da je predsednik u središtu nezadovoljstva među onima koji su za i protiv rata koji je pokrenuo u Ukrajini. Iako je izvor besa među protivnicima vojne akcije jasan, oni koji podržavalju invaziju su navodno nezadovoljni nedostatkom napretka i žele "stroži" pristup.

Rečeno je da su važni biznismeni i mnogi članovi vlade nezadovoljni što je Putin pokrenuo rat ne razmišljajući o razmerama sankcija uvedenih kao rezultat. A izvori bliski njegovoj administraciji kažu da se o budućnosti bez predsednika "sve više razgovara", pri čemu se razgovori o potencijalnim naslednicima odvijaju "iza kulisa u Kremlju", navodi sajt.

Za Putinovu zamenu se predlažu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, istaknuti Putinov saveznik i bivši predsednik Dmitrij Medvedev i prvi zamenik šefa predsedničke administracije Sergej Kirijenko.

 U izveštaju se navodi da, iako njihovi  razgovori ne uključuju napore da se "sada svrgne Putin i da se pripremi zavera...postoji razumevanje ili želja da on u prilično doglednoj budućnosti neće upravljati državom".

"Predsednik je zabrljao, ali onda se sve može popraviti, nekako da se dogovorimo sa Zapadom i Ukrajinom", rekao je jedan sagovornik za sajt.

Međutim, sajt dodaje da njegovi izvori naglašavaju da "svi na vlasti razumeju da Putin može da ode sa mesta predsednika samo ako mu se zdravlje ozbiljno pogorša" ,što znači da se trenutno "nezadovoljstvo visokih zvaničnika manifestuje samo u razgovoru jednog sa drugim".

 

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano