RUSKA VOJSKA NIJE OSTVARILA CILJEVE U UKRAJINI: NATO ima dokaz da Putinov trijumf nije moguć!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Generalni sekretar NATO alijanse Jens Stoltenberg izjavio je u nedelju da postoji verovatnoća da Ukrajina pobedi u ratu sa Rusijom.

Govoreći na sastanku ministara inostranih poslova NATO-a u Berlinu Jens Stoltenberg je rekao da Rusija ne ostvaruje "svoje strateške ciljeve".

 

"Rusi nisu uspeli da zauzmu Kijev, povlače se iz okoline Harkova, njihova velika ofanziva u Donbasu je zastala. Moguće je da Ukrjaina pobedi u sukobu", naveo je Stoltenberg tvrdeći da je to jedan od razloga zbog kojih Moskva neće pobediti.

Stoltenberg je rekao i da je uveren da se može naći zajednički jezik kako bi se otklonila zabrinutost Turske oko članstva Švedske i Finske u NATO.

On je dodao da će NATO će nastojati da pojača svoje prisustvo u regionu, dok se članstvo ovih država ne ratifikuje.

Njegovi komentari o toku sukoba usledili su nakon što je britansko Ministarstvo odbrane procenilo da je Rusija izgubila oko trećine svojih kopnenih borbenih snaga od početka rata u februaru. Prema tome, procena ruskih gubitaka koju je izvršilo Ministarstvo odbrane obuhvata poginule ili ranjene ljude i opremu koja je uništena ili zarobljena.

"Ukrajinske snage su izvršile kontranapad na grad Izjum", rekao je regionalni guverner Oleh Sinegubov, nešto što bi moglo da zakomplikuje ruske planove da zauzme Donbas.

Međutim, ukrajinska vojska je takođe priznala da ima problema da se suprotstavi Rusima, rekavši da Rusija napreduje u nekoliko oblasti u regionu.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano