SALIH SELIMOVIĆ O "UKRAJINSKOJ" KRIZI: Rusija će izaći kao pobednik, jer je iza nje stao ISLAMSKI SVET
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U osvrtu na sadašnja dešavanja u svetu, kao i na ukrajinsku krizu, Selimović je za crnogorske medije rekao da u čitavom sukobu vidi da će Rusija izaći kao pobednik.

Naglašava da je veoma bitno za uspeh Rusije to što je islamski svet na njenoj strani. Selimović žali što islamsko stanovništvo u regionu, pa i u Crnoj Gori, nije pokazalo tu opredeljenost u istom pravcu gde ide čitav islamski svet.

"Ne može Zapad da spriječi dalji razvoj i napredak Rusije, jer je iza Rusije stao islamski svijet. Mijenja se odnos u svijetu. I daj Bože da i ovi naši muslimani shvate taj odnos", poručio je Selimović.

Selimović je rekao da je neophodno graditi što bolje odnose između pravoslavnog i islamskog življa u Crnoj Gori, jer će ti odnosi ojačati čitavu Crnu Goru. Poručio je da su svi dosadašnji sukobi slabili pojedinačno i pravoslavce i pripadnike islamske veroispovesti, ali i čitavu zajednicu.

"Siguran sam da dolazi vrijeme dobrih odnosa pravoslavnog stanovništva i pripadnika islamske vjeroispovijesti u čitavom regionu. Jačanje tih odnosa će donijeti stabilnost svima. Posebno sam siguran da će se u narednom periodu popraviti odnosi u Crnoj Gori", izjavio je Selimović.

Selimović je istakao da se tokom čitavog života borio za poboljšanje tih odnosa. On kaže da je najveći deo života proveo u Raškoj oblasti, tačnije u Sjenici, i da nikada nije posustao da se bori za dobre odnose između pravoslavnih i pripadnika islamske veroispovesti. Ne krije da je bilo izuzetno teških trenutaka, ali poručuje da je snagu za svoj rad uvek crpeo iz jačine argumenata.

"Kada imate jake argumente, onda vam niko ništa ne može. Bio sam uvijek spreman za razgovor i govorio sam kada ja napišem knjigu, neka knjigu napišu i oni koji drugačije misle i ako su u pravu, neka me demantuju", kazao je Selimović uz napomenu da je izučavao tokom svog života stanovništvo, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

izvor alo rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano