SALKIĆ UPORNO NEGIRA REPUBLIKU SRPSKU - Savčić traži da institucije RS prestanu finansirati Salkićev kabinet
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić zahtijeva od institucija da prestanu da finansiraju potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i njegov kabinet zbog lažnih i sramnih izjava koje je dao o Srpskoj i srpskom narodu.

 

Povodom jučerašnje izjave Salkića u Žepi, Savčić je rekao Srni da Salkić besramno izmišlja i potpuno izvrće istinu o ratnim događanjima u Žepi tako što zločince proglašava žrtvama.

"Sramotno je da ovo radi Salkić, koji prima platu od Republike Srpske", istakao je Savčić.

On je dodao da je prava istina da su prve žrtve u Žepi bili Srbi jer je 45 Srba ubijeno u zasjedi na svirep način 4. juna 1992. godine, kada su po prethodnom dogovoru sa predstavnicima muslimanskog naroda krenuli do radio-relejnog čvorišta Zlovrh.

"Nakon toga, slijedi serija napada muslimana, osokoljenih tom podmuklom zasjedom i čak imamo upad na komandno mjesto Glavnog štaba Vojske Republike Srpske u julu kada je ubijen zastavnik Zečević. Poslije toga, u zasjedi ubijaju dvojicu zastavnika u selu Potplane, a zatim napadaju selo Borovine, u kojem ubijaju srpsko civilno stanovništvo", pojasnio je Savčić.

On je naveo da su nakon toga muslimanske snage napale radio-relejno čvorište Vojske Republike Srpske na Velikom Žepu.

"Kada se više nije moglo trpjeti, Vojska Republike Srpske odgovara tek na šesti njihov napad 1992. godine i to je istina o Žepi", istakao je Savčić.

On je podsjetio da je Savjet bezbjednost UN u maju 1993. godine donio Rezoluciju o zaštićenoj zoni u Žepi i da je Vojska Republike Srpske tu rezoluciju poštovala.

"Muslimani iz Žepe i Srebrenice neprekidno nakon toga vrše ispade i ubijaju Srbe u velikoj dubini srpske teritorije", ukazao je Savčić.

On je naveo da su 26. juna 1995. godine pripadnici 28. divizije takozvane Armije BiH iz Srebrenice i Žepe na 15 lokacija napadali srpske snage.

Savčić je naglasio da su Srbi uvijek kada su bili prinuđeni odgovarali na muslimanske napade "kada se žrtve i zulum više nisu mogli trpjeti".

Salkić je juče rekao da je "Srpska "nastala na 'genocidu' i da nije normalno i moralno da takva teritorijalna zajednica funkcioniše".

IZVOR: NEZAVISNE NOVINE

Savčić traži da institucije RS prestanu finansirati Salkićev kabinet
Savčić traži da institucije RS prestanu finansirati Salkićev kabinet

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: