Samsung ima opciju koja blokira pristup podacima kada je telefon na servisiranju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNakon što je funkcija "Maintenance mode" prvo bila dostupna u Koreji od jula, a potom u Kini, Samsung je sada omogućava globalno dostupnom.

Maintenance mode omogućava korisniku da blokira pristup svojim ličnim podacima na telefonu, kada je uređaj na servisiranju.

Omogućavanje Maintenance moda kreće od selektovanih modela telefona iz Galaxy S21 i S22 serija, koji koriste najnoviji One UI 5 softver. Isporuka funkcije će se nastaviti tokom 2023. godine, a proširiće se i na više Galaxy uređaja.

Oni koji imaju uređaj koji može da koristi ovu funkciju, pronaći će je u Settings > Battery i device care sekciji. Nakon što se Maintenance mode uključi i uređaj se restartuje, sve korisnikove lične informacije će biti nedostupne osobi koja popravlja telefon. Neće biti moguć ni pristup instaliranim aplikacijama.

Podaci i nalozi, koji se kreiraju dok je telefon u Maintenance modu, kao i aplikacije koje se preuzmu sa Galaxy Storea, biće obrisani kada se izađe iz ovog moda.

B92.net
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: