Šarićev advokat: Uzdigao se iz malog crnogorskog mjesta i uspio u životu!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

On je rekao da se usuđuje da Šarića uporedi sa mnogim uspješnim ljudima, poput fudbalera Dejana Savićevića, ali i sa Đokovićem i Peđom Mijatovićem, koji su uspjeli u životu.

"Stavljam ga u isti rang, kao uspješnog čovjeka. On je uspio da se iz jednog malog, crnogorskog mjesta uzdigne i uspije u životu. Ova optužnica je anatema, jedno prokletstvo. Ovdje je vođen jedan veliki, politički i međunarodni proces, Neću da branim nijednu političku opciju, ali vas molim da samo doneste zakonsku presudu i ne počinite sudsko ubistvo i osudite nekog bez dokaza. Neka bude što bit ne može!- rekao je Radulović, koji zastupa bračni par Radovana i Dubravku Šrtbac.

Naglašavajući da je rođen ispod Lovćena, on je prethodno citirao "Gorski vijenac" Petra Petrovića Njegoša.

"Treba služit česti i imenu.,neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može! Poštovani sudija, nema istine! Postoji jedna, takozvana istina, koja proizlazi iz beprekornih dokaza., a u ovom predmetu, mogu da se zakunem da ih ovdje nema", istakao je Radulović, koji je dodao da iza sebe ima 48 godina sudskog i advokatskog staža.

On je istakao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno rekao da je ključni svjedok Mile Jerković najveći kriminalac u zemlji.

Jerković je posle toga pobjegao iz zemlje,dodao je Radulović.

Advokat Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića i Nebojše Jestrovića izjavio je da njegovi branjenici nisu počinili krivično djelo "pranje novca".

"Siguran sam da je ekonomsko-finansijsko vještačenje izvedeno tokom istrage, sada ovaj proces ne bi bio u završnoj fazi. Vještaci su u svom osnovnom i dopunsom mišljenju dokazali neosnovanost optužnice. Izvedenim dokazom su utvrđene činjenice koje demantuju sklop optužnice. Čime tužilaštvo dokazuje da je novac prljav, da potiče od prodaje kokaina? Najbitnije pitanje je kako je stigao, gdje je prodata, po kojoj količini i cijeni. Optužnica nema veze sa istininom, a to je dokazano vještačenjem i drugim dokazima. Šarić je rekao je da je ovo njegova najomiljenija optužnica jer nema nikakvih dokaza. Jestrović je izvstan ekonomski stručnjak. Čitav svoj radni vijek je radio časno i pošteno. Njega niko nije mogao da podstrekne na "pranje para" i isvi su ga smatrali za nasjtručnijeg čovjeka iz oblasti ekonomije. Jestrović je prvi rekao da se ne odriče svog kuma jer je siguran da je poslovanje Darka Šarića sasvim legalno i zakonito. Rekao je. "Nisam oštetio državu Srbiju ni za jedan dinar"- naveo je advokat Lazarević.

IZVOR: MONDO

Šarićev advokat: Uzdigao se iz malog crnogorskog mjesta i uspio u životu!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano