"SAVETUJEMO ZAPADU DA NE PRAVI GREŠKE" Jedan od najključnijih ljudi Moskve rekao šta su crvene linije - "Ovo je situacija kada ćemo upotrebiti najjače oružje"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UZamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da Moskva nikome ne preti nuklearnim oružjem, ali je upozorio na rizik od intervencije Zapada u "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini, uputivši poziv Vašingtonu da "izbegava situaciju koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog sukoba s Rusijom".

- Primetili smo reakciju Vašingtona na instrukciju Vladimira Putina da se ruske snage odvraćanja prebace na poseban režim borbenog dejstva. Poručujemo da nikome ne pretimo nuklearnim oružjem, kriterijumi za njegovu upotrebu su opisani u vojnoj doktrini i jasno precizirani u osnovama državne politike Ruske Federacije - objasnio je Rjabkov na konferenciji za novinare, prenela je agencija RIA Novosti.

Rjabkov je takođe upozorio na "rizike mešanja Zapada u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini".

 

- Pozivamo američku administraciju da izbegava situaciju koja bi mogla da dovede do direktnog vojnog sukoba sa Rusijom - naglasio je Rjabkov.

 

Izvor srbijadanas.com
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: