Scholes: Praktično je bio dogovoren dolazak Ronaldinha
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Paul Scholes prisjetio se ljeta 2003. godine, kada je tim sa Old Trafforda imao praktično dogovor sa Paris Saint Germainom oko dolaska Ronaldinha.

Kao i mnogi, Sir Alex Ferguson se divio čarolijama Brazilca i želio ga je dovesti u svoj tim. Čak je i broj bio spreman, a onda je 23-godišnji Ronaldinho završio u Barceloni. Zanimljivo, United je tada 'utjehu' pronašao u Cristianu Ronaldu. 

"Sjećam se dva ili tri fudbalera koja su bila jako blizu potpisa za United. Jedan od njih je Ronaldinho. Dogovorio je bio uslove sa klubom, predstavljanje je trebalo da se obavi, čak je dobio i broj na dresu, ali u posljednji čas se predomislio i otišao u Barcelonu. Bilo je čudno, jer smo upravo protiv Barcelone igrali na pripremama. Umjesto da igramo s njim mi smo tri dana poslije sve te priče igrali protiv Ronaldinha i gledali smo da ga udarimo jer nije došao kod nas", govori Scholes u razgovoru za BBCov podkast Savage social.

"Kada smo čuli da treba doći kod nas, svi smo se radovali. Pomislili smo 'kakav igrač'. Bili smo sigurni da bi doprinjeo timu onoliko koliko je i Cantona svojevremeno, ako ne i više. Razočarao sam se kada se odlučio za Barcelonu, ali svejedno sam u Unitedu imao priliku igrati sa velikim igračima", priznao je Paul Scholes.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Autor: