SEĆANJE NA ZLOČIN ZBOG KOG JE SRBIJA PLAKALA: Mališa je Kaju (3) zlostavljao do smrti, dok je njena majka ČUVALA STRAŽU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mališa Jevtović (46) pre tačno 15 godina silovao je do smrti trogodišnju Katarinu Kaju Janković u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, dok je njena majka Ana Filipović (39) čuvala stražu.

Da joj zlotvori nisu oduzeli život, mala Kaja bi danas bila punoletna. Mališa je u međuvremenu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a Ana na 37. Da sve bude još strašnije, monstrum je iz zatvora tužio državu Srbiju jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru prošle godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete "zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova".

Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u modernoj istoriji Srbije, a Mališino ime i dalje izaziva jezu i bes u našoj javnosti. O kakvom je monstrumu reč, najbolje pokazuju i potresne reči sudije tadašnjeg Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. Jevtoviću izrečena kazna.

- Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije volela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom - rekao je, između ostalog, sudija Sofrenović.

IZVOR  - KURIR

SEĆANJE NA ZLOČIN ZBOG KOG JE SRBIJA PLAKALA: Mališa je Kaju (3) zlostavljao do smrti, dok je njena majka ČUVALA STRAŽU

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: