ŠEKOVIĆI - Potvrđena optužnica protiv monstruma iz Šekovića: Muškarac silovao dijete, žena snimala i dijelila snimke na Facebooku
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Radomira Ninića, koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, područna kancelarija Vlasenica, zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina, te protiv Rade Trišić zbog iskorištavanja djece za pornografiju.

Optužnicom se prvoosumnjičenom Radomiru Niniću stavlja na teret da je tokom jula ove godine, na više mjesta na području općine Šekovići, iskoristio nesrazmjeru u godinama između sebe i žrtve, kao i njeno nemoćno stanje, i sa njom više puta izvršio obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju.

Drugoosumnjičenoj Radi Trišić stavlja na teret da je također tokom jula ove godine, u svojoj porodičnoj kući, koja se nalazi u mjestu Sučani, općina Šekovići, kamerom svog mobitela snimila obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju, koju je Ninić počinio nad žrtvom, a zatim fotografije podijelila putem Facebooka i dostavila putem aplikacije “Messinger” građanima općine Šekovići. Osim toga, jednu od snimljenih fotografija neutvrđenog dana je u frizerskom salonu “Vanja” pokazivala osobi O.V.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a na prijedlog Tužilaštva, produžio je pritvor za oboje osumnjičenih.

Po tom rješenju, Niniću pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, najduže dvije godine, odnosno još godinu i šest mjeseci, a za drugoosumnjičenu Trišić uz kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca.

Pritvor je Niniću produžen jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti, s obzirom na način izvršenja krivičnog djela i njegove posljedice, a za Trišić zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od njenog bjekstva.

IZVOR: 

Objavio

 Blicnews.ba

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: