Senad Skopljak: Najzaslužniji sam za izlazak RK Bosna Vispak u Europu, prvi put mi je otkaz dao sveštenik
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Iako je na klupi Rukometnog kluba Bosna Vispak iz Visokog proveo tek nešto više od jedne polusezone, donedavni trener visočkih rukometaša Senad Skopljak oglasio se ovih dana.

Naime, zahvaljujući njegovom vodstvu, ali i ranije okončanju lige usljed širenja pandemije koronavirusa, visočki rukometaši naredne sezone nastupat će u europskom EHF Cupu. Skopljak je, na sebi svojstven način, u jednom komentaru odgovorio na brojna pitanja koja su nastala nakon što ga je na klupi zeleno-bijelih zamijenio Adnan Harmandić.

“Mislio sam zaista da ništa ne komentarišem, ali posljednje izjave i ono kako se sve odvijalo jednostavno mi ne dozvoljava da šutim. Upravni odbor uopće nije smatrao da smo mi sa prepolovljenim timom, kao i budžetom, ekipa koja treba da se bori za izlazak u Evropu. Oni su smatrali da bi plasman do sedmog mjesta bio dosta realan.

Ja sam bio uvjerenja da možemo doći do plasmana među četiri ekipe. O tome šta se sve dešavalo bilo bi predugo da objašnjavam, bilo je opstrukcija u i oko kluba, ali evo uspio sam. Ja sam pokazao šta znam, a sada neka se dokazuju drugi jer ja sam, bez lažne skromnosti, najzaslužniji za ovaj uspjeh”, istaknuo je u ovom komentaru Skopljak.

Pojasnio je i kako je dobio otkaz, ali i zaželio iskrenim fanovima RK Bosna Vispak svaki uspjeh klkuba u nastavku.

“Ono što su zamislili kapiten i neki članovi uprave uradili su, dali su mi otkaz bez objašnjenja i prvi put u životu otkaz mi je dao sveštenik. Prvi sam u historiji izveo Bosnu u Evropu, a evo sad zasad sam i posljednji. Naravno, ništa ovo ne bi bilo moguće da nije bilo dobronamjernih igrača, kojima ja odajem svako priznanje. Ovo neka bude moj poklon iskrenim navijačima, koji svoje navijanje ne koriste kao ličnu promociju. Želim vam svaki uspjeh”, zaključio je Skopljak.

Podsjećamo, odlukom uprave, 4. marta ove godine na klupi RK Bosna Vispak Visoko Senada Skopljaka zamijenio je kapiten i ponajbolji pojedinac ove ekipe. Uz njega je, na mjestu pomoćnog trenera ostao Samir Jamaković.

Visoko.co.ba/Redakcija

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano