"Šest mjeseci nismo primili platu" Bilećki vatrogasci danas najavili i generalni štrajk
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Generalni štrajk znači obustavu rada, nećemo kršiti zakon, izlazićemo na udese, gdje budu ljudi i materijalna dobra ugrožena to ćemo raditi – rekao je novinarima predsjednik Sindikata bilećkih vatrogasaca Radojica Čuknić.

On je dodao da su vatrogasci u štrajk upozorenja stupili da bi opština Bileća ispoštovala posebni kolektivni ugovor prema kojem bi prihodi bilećkih vatrogasaca bili izjednačeni sa primanjima ostalih kolega u Srpskoj, odnosno veći.

Vatrogasac Dragan Vučinić kaže da je većina opština u Republici Srpskoj primijenila izmjene posebnog kolektivnog ugovora, te ističe da su bilećki vatrogasci dobili podršku kolega iz Srpske u borbi za njihova prava.

– Šest mjeseci nismo primili platu, a uz to nije ispoštovano ono što je zakonskom regulativom riješeno, odnosno potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora kojim se naša osnovna plata povećava za oko 200 KM – rekao je Vučinić.

On je istakao da će, ukoliko vatrogasci stupe u štrajk, građani biti uskraćeni za dostavu vode, komunalne usluge, servis vatrogasnih aparata i slično.

Zamjenik načelnika opštine Bileća Nikola Bajović kaže da opština od vatrogasaca traži razumijevanje zbog teške finansijske situacije u kojoj se opština nalazi.

– Zakon treba ispoštovati i to je nešto što ćemo mi svakako uraditi. Naš cilj je da postignemo neki kompromis, da budemo zadovoljni i mi i oni”, rekao je Bajović i izrazio očekivanje da će dogovor, ipak, biti postignut.

SI

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano