Simanić: Pet dana nisam znao za sebe
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-USrpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić bio je jedan od učesnika Svjetskog prvenstva u Manili.

Nažalost, samo do utakmice sa Južnim Sudanom kada je zadobio koban udarac po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg.

Od tog momenta, pa sve do posljednjeg dana boravka srpske delegacije na Filipinima, Simanić je proveo u bolnici gdje je dva puta operisan, a bio je i životno ugrožen.

U svojoj jedinoj izjavi od povratka sa Svjetskog prvenstva, Simanić je za Radio Beograda sve obradovao radosnim vijestima o svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Boriša Simanić je, poslije prijema kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu, rekao da je iz dana u dan njegovo zdravstveno stanje bolje.

"Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku", počeo je Boriša razgovor za Prvi program Radio Beograda.

Simanić je tokom eliminacione faze Mundobasketa bio veliki izvor motivacije izabranicima selektora Svetislava Pešića. Objasnio je kako je izgledala komunikacija sa timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

"Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije", uz osmijeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio:

"Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)... Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga", zaključio je Simanić.

(RTS)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: