Situacija u Vlasenici se stabilizuje
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Situacija se  postepeno stabilizuje u mjestu Јevtići u Mjesnoj zajednici Grabovica kod Vlasenice, gdje su obilne padavine nanijele veliku štetu domaćinstvima, a zahvaljujući brzoj intervenciji mještana i opštinskih službi spasena je stoka, ali su usjevi pretrpjeli veliku štetu, javlja dopisnik Srne.

 

Mještanka Milanka Đurić rekla je da je povrće pod vodom i uništeno.

- Sve je pod vodom, svake godine se bojimo poplava. Paradajz, paprike, svo povrće, šteta je nekoliko hiljada maraka, uništen je i plastenik. Od usjeva nema više ništa - rekla je Đurićeva novinarima.

Padavine na području opštine Vlasenica pričinile su veliku štetu desetinama domaćinstava u Mjesnoj zajednici Grabovica, posebno u naseljenom mjestu Јevtići, gdje je rijeka Drinjača izašla iz korita, rekao je ranije danas načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

- Upozorili smo stanovništvo da se skloni jer životi su najvažniji. Domaćini su uspjeli da sklone stoku. Opštinska komisija je na terenu i procjenjuje štetu. Vidjećemo kako možemo pomoći, a obratićemo se i višim institucijama - rekao je Kraljević i dodao da su se već obratili Republičkoj upravi civilne zaštite, a planirano je da svoje probleme iznesu i institucijama Vlade Republike Srpske.

IZVOR: RTRS

Vlasenica - Foto: SRNA

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: