SKUPŠTINI DOSTAVLJEN PRERDLOG DA SE ISPITA MILOVA IMOVINA: Odbrana Duška Kneževića parlamentu predlaže formiranje Anketnog odbora!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Odbrana biznismena Duška Kneževića dostavila je predlog predsedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću za formiranje Anketnog odbora radi, kako su naveli, ispitivanja porekla imovine, "zloupotreba i nezakonitih radnji" predsednika države Mila Đukanovića i drugih osoba, pišu podgoričke Vijesti.

 

U dostavljenom zahtevu Bečiću navodi se da bi zadatak Anketnog odbora bio da sasluša Đukanovića i druga lica za koja oceni da postoji potreba, a radi utvrđivanja porekla novčanog iznosa od 1,5 miliona evra na kastodi računu Đukanovića, kao i porekla sredstava kojim je izgrađena "ničija" kuća u Podgorici. 

Odbrana predlaže da Odbor ispita i učešće Mila Đukanovića u više afera kao i osnovanost krivičnih prijava (20 krivičnih prijava) koje je odbrana Duška Kneževića podnela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Đukanovića, ministra pravde Zorana Pažina, specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića i drugih lica koja su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori.

"Ispitivanje navednih lica je neophodno, jer su svi oni po saznanjima odbrane postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Đukanovića. Predlažemo da se pred Anketnim odborom pored drugih svedoka kao svedok pozove i svoja saznanja pred odborom iznese Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri poternice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića ocenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona", navodi se u predlogu. 

"Anketni odbor parlamenta kao najvišeg predstavničkog doma građana će, uvereni smo, u svojoj kontrolnoj funkciji doći do značajnih saznanja i rezultata, a koje je bi nakon toga trebalo dostaviti tužilaštvu i drugim nadležnim državnim organima Crne Gore", piše u predlogu.

Protiv Kneževića su podignute tri optužnice - za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu "Karbon", a optužen je i u predmetu "Aerodromi", gde je sa saradnicima navodno Aerodrome oštetio za tri miliona evra.

Početak 2019. godine obeležila je afera "Koverat", kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru DPS-a i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 evra, prenele su Vijesti.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Nemanja Nikolić

SKUPŠTINI DOSTAVLJEN PRERDLOG DA SE ISPITA MILOVA IMOVINA: Odbrana Duška Kneževića parlamentu predlaže formiranje Anketnog odbora!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: